Săgetătorii nu pot fi prizonierii nimănui

Săgetătorii nu pot fi prizonierii nimănui

 

 

… întotdeauna va exista un îmblânzitor care va sfârși închis în țarcul pregătit pentru un Centaur …

… așa a fost întotdeauna și așa va fi mereu … Săgetătorii au o personalitate puternică și nu pot fi închiși nicăieri, nici măcar temporar, fără să se gândească imediat cum să evadeze!!

… și această personalitate puternică atrage, în aceeași măsură în care creează adversități profunde … este clar că atunci când ești o Săgetătoare sau un Săgetător care are opiniile lui ferme, care are cuvintele la ea/el și care nu se-ndoaie cum bate vântul, deja ai devenit un punct de atracție și e interesant să fii aproape de unii, dar cât mai departe de alții!!

… sigur că e în firea Săgetătorilor să strălucească și o fac în mod instinctiv, fără să se străduiască prea mult!! … unii sunt atrași de această lumină și o doresc din ce în ce mai aproape, iar alții sunt prea orbiți de ea și nu o văd, deși s-au gândit la ea foarte mult și foarte tare!!

… în fond, deși calculați și atenți la detalii, Săgetătorii pot fi de multe ori naivi … o naivitate care respiră prin inocența cu care se bucură în aceeași măsură de un om de calitate, de o carte bună sau de un dar primit de la cineva drag sufletului lor!!

… și deși de multe ori părem reci și/sau ursuzi:) suntem expansivi, pe măsura sufletului nostru mare, dar prea des încercat în războaie de uzură, pe care nu ni le-am dorit!! … și atunci când avem un preaplin sufletesc, ne dorim ca și cei din jur să (ne) înțeleagă și încercăm să explicăm, ceea ce este foarte greu de explicat și de înțeles!

… fiindcă partea grea din ceea ce se numește a fi cu un Săgetător, nu este cum să te apropii de ea/el și cum să-l faci să te placă … nuu, partea grea și foarte dificilă e cum să-l faci să rămână de bunăvoie!!

… fiindcă marea și clasica greșeală a celor care vor cu tot dinadinsul un Săgetător în viața lor, este că nu realizează că greul de-abia începe și pe măsură ce urci muntele, aerul devine din ce în ce mai rarefiat și ai nevoie de multă energie ca să supraviețuiești!

… unii cred că pot face lucrurile ușor și se dau peste cap să întindă zâmbete… era să zic capcane:) și să se facă utili sau plăcuți unui Săgetător, ca să-i impresioneze egoul și latura sa iubitoare de frumos!!… și fac ce fac și vorba basmului … mai există și Centauri păcăliți de vulpe!!

… dar nu poți ține „prizonier”un Săgetător cu metode administrative și nici nu-l poți păcăli la nesfârșit … fiindcă chiar dacă înțelege rațional că a căzut într-o capcană aurită, o mare parte din gândurile lui vor fi doar la Libertate, la spații libere și la energii complementare cu energia lui!!

… și cea mare greșeală a oricărui îmblânzitor de ocazie … este doar o chestiune de timp pînă rolurile se vor inversa și cheia țarcului unde-teoretic-ar trebui să stea exponatul de aur al colecției, în speță Săgetătorul atât de mult dorit … va ajunge la acesta din urmă!

… și în final, marea problemă a celor care vor să țină Săgetătorii prizonieri, este că odată rolurile inversate și Săgetătorii scăpați din strâmtoare … vor închide ușa în urma lor și vor arunca cheia!!

… prinde-mă … dacă poți!!


1 thought on “Săgetătorii nu pot fi prizonierii nimănui”

  • 1
    Valentina on 10 noiembrie 2018 Răspunde

    Frumos final ! Prinde -ma daca poti ! 😊

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *